RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

SAVE MTZ


Στις 11 Μαρτίου οι οπαδοί της MTZ-RIPO, μίας ποδοσφαιρικής ομάδας από το Μινσκ της Λευκορωσίας και με αντιφασίστες οπαδούς, ξεκίνησαν μία καμπάνια σωτηρίας της αγαπημένης τους ομάδας που έφτασε στα πρόθυρα διάλυσης. Η ιστορία, όπως την περιγράφουν οι ίδιοι οι οπαδοί στο μπλογκ τους, έχει ως εξής:

Τον Δεκέμβρη του 2011, ο πρόεδρος της ομάδας, Βλαντιμίρ Ρομάνοφ, αποφάσισε να σταματήσει την ενασχόλησή του με την ομάδα. Κανένας άλλος επενδυτής δεν βρέθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να αποσυρθεί από την πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος. Για να μην αφήσουν την ομάδα να καταρρεύσει μία μερίδα των οπαδών αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία εθελοντική ένωση. Κάθε ένας που θα γίνει μέλος στην ένωση θα έχει δικαίωμα στις αποφάσεις που αφορούν το σύλλογο. Χρειάζονται το ποσό των 80.000 δολαρίων για να σώσουν την ομάδα από την καταστροφή και για να πάρουν άδεια συμμετοχής στην Τρίτη Κατηγορία.


Οι τραπεζικοί λογαριασμοί για κατάθεση χρημάτων:
Yandex-money: 410011116857732 Webmoney: R226982375627 - RUR Z896048917559 - USD E410716847309 - EUR PayPal: szymon666@poczta.onet.pl - send marked "for MTZ".

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στις παρακάτω ιστοσελίδες:  


Την προπροηγούμενη εβδομάδα οι οπαδοί της Sankt Pauli μάζεψαν χρήματα για να αποσταλούν στους οπαδούς της MTZ. Παρακάτω θα διαβάσετε και τον τρόπο απεύθυνσής τους στους υπόλοιπους οπαδούς της ομάδας. Αναδημοσιεύουμε από το αθηναϊκό κλαμπ της ομάδας:

Η συνέντευξη των USP στο fanzine "BASCH" :

Αγαπητοί St.Pauli Fans!


Ζητούμε την αλληλεγγύη σας! Συμβάλετε στη διάσωση της MTZ-Ripo!

Η MTZ-Ripo είναι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος (από το 2009 επίσημα Partizan) της Λευκορωσίας από την πρωτεύουσα Μινσκ. Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε μια αντιφασιστική κλίση των Fans, οι οποίοι όχι μόνο προσέφεραν έναν ελεύθερο χώρο για τους ποδοσφαιρόφιλους νέους που έχουν κάποιο πολιτικό υπόβαθρο και υποκουλτούρα, αλλά ακόμη στο μέγεθος και στο βαθμό οργάνωσής του ο σύλλογος αποτέλεσε μια απόλυτα θετικά εξαίρεση μέσα σε ένα κατασταλτικό και αυταρχικό κράτος και αποτελεί ένα μοναδικό χαρακτηριστικό για όλο γενικά το ανατολικό μπλοκ. Αλλά τώρα ο σύλλογος απειλείται να κλείσει! Και αυτό θέλουμε να το αποτρέψουμε από κοινού! Το Δεκέμβριο του 2011 ο πρώην ιδιοκτήτης και χορηγός Vladimir Romanov κοινοποίησε την αποχώρησή του, ενώ η αναζήτηση για κάποιον αντικαταστάτη δεν απέδωσε.
Στην οργανωμένη από τους Fans εκστρατεία διάσωσης "SAVE MTZ" συγκεντρώνονται τώρα χρήματα για τη διάσωση του συλλόγου και για να μπορέσει να έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο Spielbetrieb της Zweiten Liga. Γι' αυτό απαιτούνται συνολικά 80.000Ε (εγγραφή στο πρωτάθλημα, κόστος λειτουργίας κτλ.) 10.000Ε εκ των οποίων μέχρι τα μέσα αυτού του μήνα. Για το λόγο αυτό στο παιχνίδι με τη Union Berlin θα συγκεντρώνονται χρήματα σε διάφορους χώρους του γηπέδου και σας καλούμε να συμμετέχετε στην εκστρατεία!
Υποστηρίξτε τη διάσωση της MTZ-Ripo!
Θα μπορεί κανείς να συνεισφέρει στις εισόδους, καθώς επίσης και σε κίτρινους κάδους που θα υπάρχουν σε διάφορα σημεία του γηπέδου. Βοηθείστε να γίνει γνωστή αυτή η καμπάνια μέχρι τις μέρες πριν το παιχνίδι, έτσι ώστε στην ιδανική περίπτωση κάθε fan θα γνωρίζει εκ των προτέρων πώς μπορεί να συμμετέχει. 

Υποστήριξη στους antifa-fans! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Πανό των οπαδών της SC Victoria Hamburg

Δεν υπάρχουν σχόλια: